Vibrofiltr – 3 mm 50×70 15 levyä

139,00  ( 139,00  sis. alv 24% ) ( 112,10  alv 0% )

Varastossa

Osasto:

Kuvaus

Butyylimatto on tehokas äänieriste. Se pitää vettä ja alumiinipinta tekee asennuksesta helppoa. Mattojen asentaminen ei vaadi erillistä lämmittämistä, mutta se on suositeltavaa esimerkiksi hiustenkuivaajalla, kosaanilla tai kuumailmapuhaltimella. Minimiasennuslämpötilaksi suositellaan +15 astetta.

Butyylimaton toiminta perustuu siihen, että madaltaa pintojen resonanssitaajuutta. Yksinkertaisuudessaan tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi autokäytössä auton sisälle kantautuva meteli pienenee, koska peltipinnat eivät ala ”soida” samalla taajuudella. Vaimentamisella saadaan hyvin paljon ajomukavuutta henkilöautoihin, mutta erityisesti eron huomaa pakettiautoissa. Jo pienikin määrä eristystä ikkunattomissa pakettiautoissa vaikuttaa todella paljon.

Kun haluat hyvän äänenvaimennuksen autoosi, pese peltipinnat hyvin rasvanpoistoaineilla, jotta varmistat tarttuvuuden, poista kosteus ja liimaa äänieristemateriaali suoraan kuivaan peltipintaan käyttäen mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi asennusrullaa, jotta liimapinta tarttuu hyvin kiinni. Varsinkin kattoasennuksessa kannattaa käyttää apunaan asennusrullaa, jotta liimapinta tarttuu hyvin.

Butyylimattoa on saatavilla eripaksuisina -ja kokoisina levyinä. Asennettavan vaimennuksen määrä kannattaa miettä käyttökohteen mukaan. Jo 1,5mm paksulla butyylimatolla saadaan todella hyviä tuloksia henkilöautokäytössä, mutta esimerkiksi pitkissä pakettiautoissa katon eristäminen paksummalla butyylimatolla pienentää peltipintojen sointia merkittävästi. Jos paino on iso tekijä, kannattaa käyttää ohuempia levyjä.

Butyylimaton asennuksessa kannattaa käyttää suojakäsineitä, mattopuukkoa, hyviä saksia sekä kuumailmapuhallinta.

Kun haluat tehdä kokonaisvaltaisen äänieristyksen, asenna butyylimaton päälle korkeataajuuksisten metelien vaimennukseen sopivia tuotteita, kuten Rubber Foam (Autoshim) solukumivaahtotuotteita tai PPE ECO Foil tuotteita.

Äänen vaimennuksessa kannattaa huomioida tuotteen veden imevyys, jotta asennuskohteeseen kerääntyvä kosteus ei aiheuta korroosioriskiä.

Butyylimatto on hyvä vedenpitävä ja vettä imemätön tuote äänieristykseen yhdessä Autoshim ja PPE ECO Foil tuotteiden kanssa.

Paino per neliö: 4,5
Tuotteen paksuus: 3
Pakettikoko: 15
Neliöitä paketissa: 5,25
Paketin paino: 23,625
Neliöt per levy: 0,35